Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. december 8. vasárnap
Boldog névnapot Mária nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A Tanner testvérek
Walser, Robert - A Tanner testvérek
Walser, Robert
A Tanner testvérek

kiadó: Scolar
cikkszám: 11137515
ISBN: 9789632440279
megjelenés: 2008-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 2950 Ft
webes rendelés esetén: 2655 Ft
 
Leírás:

Robert Walser könyve egy fiatalember, Simon Tanner szemszögéből mondja el egy család - és főleg a Tanner testvérek - történetét. A könyv önéletrajzi elemei csak fokozzák a kérdések hitelességét: hogyan illeszkedhet a világba az az ember, aki jottányit sem hajlandó feladni belső igényeiből? Miért válik idegenné a világban az eszményi céljait csökönyösen követő Simon? Miért bünteti megvetéssel a környezet a nehezen begyökerező, hosszú ideig bolyongó páriát? Lehet-e szeretni azt, aki nem világi sikerekkel igazolja létezését? A könyv inkább lélektani állapotfelmérés, mint fejlődésregény. Úgy is mondhatnánk: mindenkire tartozó vallomás arról a világról, amelynek ma is része vagyunk."…Meleg szívbéli együttérzéssel olvastam a regényt, ezúttal nem csupán a stílusra figyelve, hanem a költő lényének delejében, aki - úgy tűnt - hol egy villámgyors vonással fedi fel szellemét, hol pedig, félig-meddig szándékosan, hűvös tartózkodás mögé rejtőzik… Megkedveltem a könyvet, hosszasan eltűnődtem erényein és hibáin, azaz olyan pontjain, amelyeket én hibának véltem; de végül magam sem tudtam bizonyosan, csakugyan szívesen nélkülözném-e ezeket a "hibákat."
(Hermann Hesse)"Azt mondhatjuk, olyan emberek ők, akik kissé lassabban tünedeztek fel az előző nemzedékből; nem kívánhatjuk, hogy mindenki egyforma bakugrásokkal szökelljen a kor egyhangú rohanásának üteme szerint. Ha azonban egyszer lemaradtunk a menetben, soha nem tudjuk utolérni többé a legszélesebb menetoszlopot, semmi kétség; sőt az elhagyott lépés is olyan látszatot nyer, hogy fogadnánk: nem is volt emberi lépés. De veszítenénk. Mert gondolja meg: a pályán rohanó ló pillantása - ha követni bírjuk a szemét -, a ló pillantása az akadályugrás másodperceiben, csak ez mutatja meg a lóverseny-nagyüzem kíméletlen, mai, szörnyű és igazi lényegét."
(Franz Kafka)"Robert Walser a XX. század jelentős német nyelvű írói közé tartozik - ő Paul Klee a prózában: ugyanolyan finom és furfangos és lidérces. Egy jóhiszemű, nyájas Beckett ő, a hiányzó kapocs Kafka és Kleist között."
(Susan Sontag)Tulajdonságok:
terjedelem: 304 oldal
kötéstípus: keménykötés
fordította: Nádori Lídia

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román