Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2018. augusztus 19. vasárnap
Boldog névnapot Huba nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A romlás virágai - Hangoskönyv
Baudelaire, Charles - A romlás virágai - Hangoskönyv
Baudelaire, Charles
A romlás virágai - Hangoskönyv

kiadó: Mojzer - Kossuth
cikkszám: 11134245
ISBN: 9789630955959
megjelenés: 2007-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 1990 Ft
webes rendelés esetén: 1791 Ft
 
Leírás:
A Fleurs du Mal a XVIII. század legmaradandóbb hatású verseskönyve. Művészi hatása rendkívül sokirányú, megjelenését követően egyre termékenyítőbben hatott minden írónemzedékre Franciaországban, sőt az egész világon. 150 évvel ezelőtt jelent meg először.

"Baudelaire klasszikus volt, a költészet öncélúságának híve, nem akarta összetéveszteni a szép szavakat a jó tettekkel, a 'tintát az erénnyel', 'közvetlen hasznosság nélküli' irodalmat akart, vagyis tendenciáktól független költészetet.

Sikere tökéletes bizonyítéka a művészi kvalitás primátusának azok fölött a hatások fölött, amelyeket egy könyv a tartalmával gyakorolhat. Baudelaire 'tartalma' rég nem új, a művészete azonban, a megcsinálás, az egyéni recept, melyet semmiféle analízis nem tud teljesen felbontani, ma is élő, új, 'örök'.

Írójának zsenije és művészi elveinek kitűnősége tette azzá. A kötet végeredményben magasan minden kortársa fölé emelte írója emlékét, közvetve vagy közvetlenül mindent befolyásolt, ami utána történt s a francia lírát egy Baudelaire-előtti és egy Baudelaire- utáni költészetre osztotta. A Fleurs du Mal csodálatosan gazdag, szép és igaz könyv, bátor, eredeti, pontos, izzóan értelmi és érzéki, idealisztikus és öncélú."
(Szabó Lőrinc)

Tulajdonságok:
terjedelem: 1 db audio CD
időtartam: 66 perc
előadja: Gálffi László
sorozat: Irodalmi Fülbevalófelhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román