Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. február 24. hétfő
Boldog névnapot Szőkőnap nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Lélekhíd - Albert Zsuzsa utószavával (Albert Gábor és Kürz János levelei...)
Albert Gábor - Lélekhíd - Albert Zsuzsa utószavával (Albert Gábor és Kürz János levelei...)
Albert Gábor
Lélekhíd - Albert Zsuzsa utószavával (Albert Gábor és Kürz János levelei...)

kiadó: Pont
cikkszám: 11204638
ISBN: 9786155500619
megjelenés: 2019-12-16
készlet: Raktáron
Ár: 3045 Ft
webes rendelés esetén: 2741 Ft
 
Leírás:
Dokumentumpróza? Levélregény? Pszichológiai látlelet? Mind egyszerre, s mégsem az. Kevesebb is, több is, de inkább több.
A véletlenek szövedékén keresztül még 1984 elején Albert Gábor (ahogy később bebizonyosodott) a rendszer bukását előkészítő Emelt fővel című könyve kijutott az Egyesült Államokba, s az ötvenes évektől ott élő "világvándor", hivatását tekintve egyébként festőművész Kürz János úgy érezte, a könyv róla és neki szól, s levélben kereste fel a szociográfia szerzőjét.
Evvel kezdődött el annak a szellemi hídnak építése (talán a magyar irodalom utolsó levélregényéről van szó), amely az egymásra találás örömén túl a két különböző és mégis egymásba fonódó, egymást alakító társadalom alakulásáról épp úgy képet rajzol, mint két művészalkat sajátos valóságszemléletéről, problémáiról, amely ebben a korszakban 1984-től 1990-ig Magyarországon szinte élet-halál kérdését is jelentette.
A "véletlenek szövedéke", Albert Gábor és Kürz János "levél-freskója" törvényszerűségeket fogalmaz meg. A levelek történelmet idéznek, régi történéseket, mint az első világháborút követő vagonlakók időszakát, a rendszerváltó fordulatokat, a nyolcvanas évek sok be nem teljesült reményét.
A pontot a történelem tette a regény végére: a szereplők, Kürz János 1990-es, majd Albert Gábor 2017-es halálával.
A híd azonban felépült. Albert Zsuzsa emlékei pedig további támpontokat adnak, eligazítják az olvasót, aki magában is felépítheti ezt a lelki hidat, amely a múltat köti össze a jelennel, s választ kap arra a kérdésre, hogyan építhetjük tovább ezt a jövőbe vezető szellemi hidat.

Tulajdonságok:
terjedelem: 175 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román