Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. február 25. kedd
Boldog névnapot Mátyás nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről
Tolkien, J. R. R. - Tolkien, Christopher (szerk.) - Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről
Tolkien, J. R. R. - Tolkien, Christopher (szerk.)
Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről

kiadó: Magvető
cikkszám: 11204631
ISBN: 9789631438826
megjelenés: 2019-12-16
készlet: Raktáron
Ár: 5699 Ft
webes rendelés esetén: 5129 Ft
 
Leírás:
A kötet a szerző fia, Christopher Tolkien rendszerező munkásságának gyümölcse: A szilmarilokból ismert történetek töredékes vagy alternatív kiegészítéseit adja itt közre mindhárom korból, változtatás nélkül. Olvashatunk a könyv lapjain Húrin gyermekeinek fiatalkoráról, Sauronnak a Végromlás előtti númenori gaztetteiről, Saruman és Gandalf kon?iktusának gyökereiről. A sokszor hiányos szövegek érdekes hátteret szolgáltatnak az ismert eposzok eseményeihez. J. R. R. Tolkien Anglia elveszett mitológiáját szerette volna pótolni, művei így egy nagy, átfogó mitológia részeinek tekinthetők. Apja jegyzetei mellett Christopher Tolkien a szövegeket olyan részletes jegyzetanyaggal látta el, amely a tolkieni mitológia fejlődésének, belső összefüggéseinek, utalásrendszerének magyar nyelven még soha nem látott mély elemzését nyújtja. Egyaránt izgalmas a laikus olvasónak és a tolkieni életmű iránt érdeklődő kutatóknak is.

J. R. R. Tolkien (1892-1973) angol író, filológus; legismertebb, világszerte évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő művei A Gyűrűk Ura és A hobbit, valamint a hozzájuk fűződő, Középfölde-mitológiával kapcsolatos egyéb írásai.

Tulajdonságok:
terjedelem: 756 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Szántó Judit, Koltai M. Gábor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román