Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. február 24. hétfő
Boldog névnapot Szőkőnap nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Nagytotál - Magyar összképek a múzeumban, a tárlaton és a nyilvános térben...
P. Szűcs Julianna - Nagytotál - Magyar összképek a múzeumban, a tárlaton és a nyilvános térben...
P. Szűcs Julianna
Nagytotál - Magyar összképek a múzeumban, a tárlaton és a nyilvános térben...

kiadó: Balassi
cikkszám: 11204500
ISBN: 9789634560593
megjelenés: 2019-12-12
készlet: Raktáron
Ár: 4500 Ft
webes rendelés esetén: 4050 Ft
 
Leírás:
Ez a kötet nem egy szimpla „best off” válogatás, a cikkek között a szerző szoros kapcsolatot szerkesztett. Valójában kétszáz év magyar művészettörténete bontakozik ki az írásokból, amelyeknek témája szigorúan gyűjteményesen vagy csoportosan jeleníti meg kiszemelt példáit. Összkép - ahogy a kötet alcíme jelzi - és ahogy a múzeumok, kiállítások, közterek láttatni akarják az ország művészetének saját múltját vagy gyorsan múlttá váló jelenét.

A kritikusok számára ritkán adódik lehetőség, hogy írásaikat kedvük szerint illusztrálhassák is, az olvasó többnyire csak utólag találkozik a kiállítással, színházi előadással, esetleg a kritika nyomán kap kedvet megtekintéséhez, vagy a már korábban látott műalkotásról, előadásról kialakult véleményét veti össze a kritikuséval.

P. Szűcs Julianna évtizedek óta az egyik legismertebb képzőművészeti szakíró, kritikus, a Mozgó Világ főszerkesztője, emellett a Janus Pannonius Tudományegyetem professor emeritusa, éppen e kötöttségek miatt érezte fontosnak, hogy kritikái gyűjteményét gazdagon illusztrálva jelentesse meg, azok számára is élvezhető formában, akik az adott kiállításokat nem láthatták, vagy elkerülte figyelmüket egy-egy fontos, gyönyörködtető, vagy éppenséggel vitatható köztéri, építészeti mű.

Tulajdonságok:
terjedelem: 240 oldal
borító: flexibilis

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román