Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. február 25. kedd
Boldog névnapot Mátyás nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A tökéletlenség dala - Versek Guangdong tartományból
Katona Terézia (szerk.) - A tökéletlenség dala - Versek Guangdong tartományból
Katona Terézia (szerk.)
A tökéletlenség dala - Versek Guangdong tartományból

kiadó: Geopen
cikkszám: 11204438
ISBN: 9789635160174
megjelenés: 2019-12-10
készlet: Raktáron
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
Guangdong (Kuangtung) tartomány Kína déli részén, a világ keleti és nyugati fele között fekszik, és gazdasági fejlettségének következtében számos dologban az "első" az országban. Kína legjelentősebb "kikötőjeként" és a tengeri Selyemút szülőföldjeként a legkorábban lépett kereskedelmi kapcsolatba Délkelet-Ázsiával, az arab és az európai világgal, s vált eszmék és kultúrák találkozásának helyszínévé. A nyitás és reform időszakában mint a külföld felé megnyitott különleges gazdasági övezet, társadalmilag és gazdaságilag egyaránt komoly fejlődésnek indult, és nyitott ablakot a világra.

A guangdongi kultúra sokszínű és befogadó. A tartomány kortárs költőinek, íróinak és esszéistáinak műveiből válogatva állítottuk össze a háromkötetes, verseket, elbeszéléseket és esszéket tartalmazó antológiát. Igyekeztünk a lehető legváltozatosabb képet nyújtani, és úgy tekintünk a sorozatra, mint bójára az irodalom tengerén, vagy hídra a két nép közötti kulturális kapcsolatokban, esetleg útikönyvre, amelynek segítségével a magyar olvasók megismerhetik és megérthetik Guangdong tartományt, Kínát, és megtapasztalhatják az ottani emberek életét és érzéseit, amelyek talán nem is térnek el nagyon a sajátjaiktól.

Tulajdonságok:
terjedelem: 158 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Both Sára, Glasz Katalin, Juhász Ottó, Madaras Réka, Salát Gergely, Viczenti Mátyás, Yu-Barta Erika
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román