Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. június 16. vasárnap
Boldog névnapot Jusztin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Anyajegyek
Grunberg, Arnon - Anyajegyek
Grunberg, Arnon
Anyajegyek

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11201180
ISBN: 9789636938468
megjelenés: 2019-05-15
készlet: Raktáron
Ár: 3600 Ft
webes rendelés esetén: 3240 Ft
 
Leírás:
Arnon Grunberg új regényének főhőse, Otto Kadoke pszichiáterként dolgozik egy krízisambulancián. Öngyilkosság-megelőzésre specializálódott szakemberként az a feladata, hogy életben tartson olyan embereket, akik már nem akarnak élni többé. Egy nyári napon, amikor meglátogatja gondozásra szoruló édesanyját, a fiatal nepáli gondozónők egyike egy szál törülközőben nyit neki ajtót. Kadoke, aki egész életében igyekezett nem átlépni a határokat, ezúttal elveszíti a fejét. Az incidens következményeként a továbbiakban saját magának kell megoldania anyja gondozását.

Egy újabb határátlépést követően - melynek kiváltója egy öngyilkos hajlamú fiatal nő - a pszichiáter azon kapja magát, hogy mind szakmai, mind magánélete darabokra hullik, s anyja háza lassacskán egy kihelyezett krízisambulanciára emlékeztet.

Az Anyajegyek kíméletlen regény egy fiú anyja és apja iránti szeretetéről, illetve két emberről, akik nem képesek egymás nélkül élni - sem meghalni. A regény egy új szakasz kezdetéről árulkodik Grunberg gazdag életművén belül: a valakivel való törődés és a szeretet immár nem zárja ki egymást, és az elszenvedett veszteségek és a fájdalom ellenére mintha mégis lehetséges volna szeretni az életet.

ARNON GRUNBERG (1971) generációja legkiválóbb és külföldön is legismertebb holland írója. New Yorkban él. Regényei mellett rendszeresen ír cikkeket és esszéket holland, német, angol és amerikai folyóiratokba. Eddigi legsikeresebb regénye, a Tirza elnyerte a belga Arany Bagoly- és a holland Libris Irodalmi Díjat, s film is készült belőle. Grunbergnél jobban és kíméletlenebbül egyetlen más író sem képes ábrázolni azt, ahogy az ember gondosan kiépített mentális túlélési stratégiái folyamatosan megbicsaklanak a valóságon - mindezt utánozhatatlan stílusban, abszurd jelenetek sorában és kegyetlen humorral.

Tulajdonságok:
terjedelem: 387 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Wekerle Szabolcs
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román