Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. február 23. szombat
Boldog névnapot Alfréd nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Jól fésült mennydörgés - összegyűjtött novellák
Borges, Jorge Luis - Jól fésült mennydörgés - összegyűjtött novellák
Borges, Jorge Luis
Jól fésült mennydörgés - összegyűjtött novellák

kiadó: Jelenkor
cikkszám: 11198029
ISBN: 9789636767907
megjelenés: 2018-10-18
készlet: Raktáron
Ár: 5499 Ft
webes rendelés esetén: 4949 Ft
 
Leírás:
Hat- vagy hétéves lehettem, amikor írni kezdtem. Klasszikus spanyol szerzőket igyekeztem utánozni, például Miguel de Cervantest. Összeállítottam elég hitvány angolsággal egy görög mitológiai kézikönyvfélét, nyilvánvalóan Lempriére-től puskáztam. Talán ez volt az első irodalmi kalandom. Az első elbeszélésem egy Cervantes stílusában írt, meglehetősen badar írás volt, amolyan régimódi szerelmes történet, La visera fatal (A végzetes sisak) volt a címe. Iskolai fuzetekbe, szép betűkkel írtam le ezeket a szövegeket. Apám sosem avatkozott közbe. Azt akarta, hogy kövessem csak el a magam hibáit; egyszer pedig ezt mondta: "A gyerekek nevelik a szulőket, nem fordítva." Talán kilencéves lehettem, amikor lefordítottam spanyolra Oscar Wilde-tól A boldog herceget, amit kiadott egy Buenos Aires-i napilap, az El País. Szerzőként csak "Jorge Borges" volt megadva, így az emberek természetesen apám fordításának vélték."
A Jól fésült mennydörgés különleges kötet; először olvashatók benne Jorge Luis Borges összegyűjtött novellái, az azokhoz készült, különböző kiadásokban megjelent elő- és utószavakkal; valamint szerző önéletírása, melyet a The New Yorker hasábjain, 1970-ben publikált.

Tulajdonságok:
terjedelem: 583 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Scholz László
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román