Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2018. június 21. csütörtök
Boldog névnapot Alajos, Leila nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Vénusz és Sulamit (Válogatott elbeszélések)
Peretz, Y. L. - Vénusz és Sulamit (Válogatott elbeszélések)
Peretz, Y. L.
Vénusz és Sulamit (Válogatott elbeszélések)

kiadó: Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért
cikkszám: 11191654
ISBN: 9786158013642
megjelenés: 2017-07-31
készlet: Raktáron
Ár: 3290 Ft
webes rendelés esetén: 2961 Ft
 
Leírás:
"Peretz elbeszélései révén nemcsak a tradicionális zsidó közösségek életébe és gondolkodásába nyerhetünk bepillantást, hanem e közösségek hagyományos életformájának a válságába, a modernizációs törekvésekkel járó konfliktusaikba is. Peretz lenne azonban az utolsó, aki a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntené. Együttérzéssel átszőtt humora, szociális érzékenysége, népének és kultúrájának féltő szeretete, valamint a világra való nyitottsága a kelet-európai zsidó irodalom kiemelkedő alkotójává teszi. Hiánypótló kötetet tart a kezében az olvasó - le ne tegye, amíg el nem olvasta!"
Szántó T. Gábor

"Peretz ismeri az egyszerű zsidó nép lelkét, átérzi a fájdalmát, ábrázolni tudja szenvedését és reménykedését. Ismeri a zsidó nő lelkét is, a szegény zsidó asszony fájdalmas és nyomorúságos életét, de ismeri az új zsidó értelmiség meghasonlott lelkét is."
Joszef Klausener

"A politikai cionizmust megalapító Theodor Herzl kivételével nem akadt zsidó író, aki közvetlenebb hatást gyakorolt volna a modern zsidóságra mint Yitskhok Leybush Peretz. Meglehet, Peretz nem hirdetett konkrét politikai programot mégis próbált olyan utat mutatni zsidó sorstársainak, amely elvezetheti őket a vallástól egy világi zsidó létformához, anélkül, hogy az asszimiláció mocsarába süllyednének.
Ruth R. Wisse

Tulajdonságok:
terjedelem: 350 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Deme Anna, Gyárfás Katalin, Katona Ferenc, Komoróczy Szonja Ráhel, Lesták Eszter, Tolnai Ágnes, Végh Roland
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román