Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2018. július 19. csütörtök
Boldog névnapot Emília nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Ez Pött (az őskölök)
Elliott, David - Ez Pött (az őskölök)
Elliott, David
Ez Pött (az őskölök)

kiadó: Betűtészta
cikkszám: 11191405
ISBN: 9786155587214
megjelenés: 2016-07-17
készlet: Raktáron
Ár: 2490 Ft
webes rendelés esetén: 2241 Ft
 
Leírás:
Anyája, Mamusz, kardfog, meg Pött - új történet a kőkorból!

Az Ez Pött (az őskölök) (Betűtészta, 2016) című könyv különleges olvasmányélményt ígér. Egyszerű nyelvezetű, mégis játékosan többértelmű. Elbeszélője szűkszavú, de sok mindent elmond a "legősibb" érzésekről - a szeretetről és a barátságról. Egy ősrégi családról szól, ám mindenképpen mai családoknak. A történet beleférne egyetlen összetett mondatba, ugyanakkor szédítő ívű időutazás is. Gyerekeknek szól, de a felnőtteket is megnevetteti.

Szerzője, az ohiói születésű David Elliott sem mindennapi figura. Úgy tűnhet, a Pött-könyveket a kisujjából rázta ki, többszöri elolvasás után azonban kiderül, mennyire átgondolt történetek ezek. Elliott nem pusztán vicces könyveket ír, hanem "komoly biznisznek" is tartja a humort. Egy költői vénával megáldott meseíró, aki szereti kis formákba sűríteni a mondandóját, ami nemcsak szép eredményt hoz, hanem új, izgalmas jelentéseket is.

A kisgyerek és a mamut (Pött és Mamusz) barátságát elmondó történet ennyiben költészet is, melyet - a már sok gyerek által ismert - DÁNIEL ANDRÁS szerző-illusztrátor fordításában lehet olvasni. A magyar szöveg új életre keltette az eredetit: bumfordinak, primitívnek álcázott, olykor roncsolt és viccesen elcsavart nyelvi megoldásokat talált az átültetés során. A könyv nyelvezete ugyanakkor nem öncélú játék, hiszen Elliott Pött életén keresztül egy nagyobb jelentőségű történetre is utal, a beszédtanulás folyamatára. Minden beszédtanulásban ott rejtőzik a nyelv kialakulásának szép története is, és így minden gyerekben egy "őskölök". A képeskönyv a képzelet erejével egy kreatív nyelvi világba hívja a gyerekeket, humorosan biztatva őket a bátor és találékony nyelvhasználatra.

Pött "ősmondatai" köré Lori Nichols illusztrátor kedves kőkori miliőt varázsolt. Figurái nemcsak mozzanatokat illusztrálnak a cselekményből, hanem szinte együtt is lélegeznek az elbeszélővel, ezért különleges olvasmányélményben részesítik a könyv tulajdonosát.

A letehetetlen képeskönyvet már 3 éves kortól ajánljuk!

Tulajdonságok:
terjedelem: 32 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Dániel András
illusztrálta: Lori Nichols
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román