Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2018. július 19. csütörtök
Boldog névnapot Emília nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Gérecz Attila összes művei - Kritikai kiadás
Gérecz Attila összes művei - Kritikai kiadás

Gérecz Attila összes művei - Kritikai kiadás

kiadó: Kortárs - Tau-Terv
cikkszám: 11190959
ISBN: 9789634350187
megjelenés: 2017-06-15
készlet: Raktáron
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
Gérecz Attila költő huszonhét évesen esett el az '56-os szabadságharcban. Életművét - verseit, műfordításait, forradalmi kiáltványát és néhány levelét --pár év alatt alkotta meg, jórészt börtönben, politikai fogolyként. Nevét még csak kimondani-leírni sem volt szabad, verseit szavalni-terjeszteni pedig végképp tilos volt hazánkban, sok évtizeden át. A nyugati emigráció néhány folyóirata és a Füveskert antológiák közölték ugyan néhány versét, műveinek egybegyűjtött kiadása azonban csak rendszerváltozás után vált lehetségessé Kárpáti Kamil, majd H. Drechsel Mária gondozásában.
Gérecz műveinek utóélete maga is külön regény. Vécépapírra írt, börtönből kicsempészett verseinek rejtegetett gépirata, a börtönben a rabtársakkal titkosan körmölt kockás füzete, majd a vonalas füzet, az édesanya Nyugatra kicsempészett (és csak a közelmúltban feltárt) hagyatéka a versek sok-sok féle változatát kínálják. Ezek összesítésére, feldolgozására vállalkozott most kritikai kiadásában Hajnal Géza, a lehető legpontosabban rekonstruálva a költő életútját és életművének sorsát.

Tulajdonságok:
terjedelem: 186 oldal
borító: keménytáblás
megjegyzés: ÜKH 2017, kritikai kiadás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román