Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. május 20. hétfő
Boldog névnapot Bernát, Felícia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Földfogyatkozás
Keszei L. András - Fülöp Péter - Földfogyatkozás
Keszei L. András - Fülöp Péter
Földfogyatkozás

kiadó: Palatia Nyomda és Kiadó
cikkszám: 11173410
ISBN: 9789637692475
megjelenés: 2014-05-29
készlet: Raktáron
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Van egyfajta istenadta vaskosság és természetesség abban, ahogy járja a táncot, magányosan, büszkén, munkában izmosodott lába alatt nagyokat dobban a keményre szikkadt talaj, kurjant, és mintha ezeréves dalt hallanánk, darabosan szakadnak fel a szavak, de valójában nem beszél, nem énekel, a szíve változik sorokká, amelyek ősapái táltosmágiája által fonódnak rá a papírra, ez a legény nem adja, hanem állja a pofont, ezer módon kapcsolódik a fogyatkozó Földhöz, amely táplálja amiből hallatlan vitalitását nyeri, szóval kemény fickóról beszélünk, de ha szemünk sarkából nézzük, akkor a hajnali órák fényében észrevenni azokat a finom rezdüléseket, amelyek elárulják őt: hatalmas érzékenységgel átél mindent, ami jó és ami rossz, és ami e két szélső érték között mozog, valamennyi árnyalatát bölcsként megértve és azokba egyszerre belehalva, majd a nagyapák dalától új életre ocsúdva. Keszei L. András költészete a titkok feltárása; a hanyatló társadalmak, erkölcsök és a pusztító természet világában is képes szeretni: sziklát és folyót, növényt, állatot és embert, mert végső soron erre teremtette ő (és mindazokat, akik ezt képesek felismerni), erre teremtette őt az Isten.
Fülöp Péter fotói érzelmes-beszédes-sivár-kiábrándító képek, szeme van ennek az embernek a tanult reménytelenség pillanatba merevítéséhez. Tarkovszkij Stalkerét juttatják eszembe: nincs már itt semmi, csak romok, emberen kívül és bévül, meg a láthatatlan sugárzás, aztán ha jobban megnézzük, akkor megérezzük az eső zamatát, a néma kislány asztalán megmozdul a pohár, láthatatlan erők vannak ott, ahol csak sivárságot feltételeztünk, a katarzis érdeklődés és értő közönség hiányában ugyan elmarad, de a Nagy Rendező hátrahagyja azt a nyugtalanító ürességérzést, amit majd kitöltenek az álmaink. A versek és a fotók hatalmas találkozása ez.

Dr. Horváth Sándor Domonkos


Tulajdonságok:

terjedelem: 116 oldal

borító: puhatáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román