Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. július 18. csütörtök
Boldog névnapot Frigyes nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Zsidókérdés Magyarországon 1944 után
Bibó István - Zsidókérdés Magyarországon 1944 után
Bibó István
Zsidókérdés Magyarországon 1944 után

kiadó: Kriterion
cikkszám: 11171616
ISBN: 9799732607236
megjelenés: 2005-01-01
készlet: Utolsó darab!
Ár: 2200 Ft
webes rendelés esetén: 1980 Ft
 
Leírás:
Bibó István híres tanulmányát aligha kell bemutatni, hiszen ez a legtöbbet idézett mű a magyar társadalomnak a magyar zisdóság elpusztításában való felelősségéről 1944-ben és az odáig vezető történelemben. Mégis, ahogy ez már lenni szokott a sokat idézett művekkel, egyre kevesebben olvassák. Pedig Bibó István példaértékű munkája a ’89-es rendszerváltással elkezdődött kibeszélés és természetszerű összezavarodás korszakában aktuálisabb, mint valaha. Úgy véljük, ennek a könyvnek sokszor meg kell jelennie, hogy minden nemzedékhez eljuthasson. Ezzel a kiadással a magunk szerény módján ugyanazt a célt akarjuk szolgálni, mint Bibó István, amikor a ma is aktuális Zsidókérdést jó fél százada megírta; azaz hogy a folyamatosan igaz emberi szó, a történelmünkkel való elfogulatlan szembenézés, az önkereső megértés tegye elviselhetőbbé, jobbá, értelmesebbé világunkat. Ezzel pedig nemcsak az ő igazsága mellett teszünk hitet, hanem amellett a szellemiség mellett is, mely képes megváltoztatni-váltani az embert.
Kötetünket a nemrégiben elhunyt Fehér Ferenc nagyszerű tanulmánya egészíti ki, mely a bibói eszmék befogadásának, továbbgondolásának, a társadalmi közbeszédbe, a kultúrába, azaz a történelembe illeszkedésének folyamatát mutatja meg. Ez a kétszeresen is posztumusz párbeszéd, reményeink szerint, új és új értelmezéseket serkent majd az új nemzedékben.

Tulajdonságok:

terjedelem: 185 oldal

borító: puhafedelű

sorozat: Gordiusz
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román