Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. május 26. vasárnap
Boldog névnapot Fülöp, Evelin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Széchenyi hite
Benkő Ágota - Vértesaljai László SJ (szerk.) - Széchenyi hite
Benkő Ágota - Vértesaljai László SJ (szerk.)
Széchenyi hite

kiadó: Jézus Társasága Magyarországi Rt. - Faludi F. Al.
cikkszám: 11170270
ISBN: 9789638014511
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Utolsó darab!
Ár: 2200 Ft
webes rendelés esetén: 1980 Ft
 
Leírás:

A magyar reformkor nagy alakjai erkölcsi és politikai mércét jelentenek, még bő százötven év távlatából is. Ezek közül is kiemelkedik Széchenyi István, aki megvallottan keresztény és megvallottan magyar. Az igazán érdekes kérdés a kettő kapcsolata. Hogyan tudott e kettős értékrend hatni egymásra, hogyan termékenyítette meg a "legnagyobb magyar" személyes, katolikus hite nemzeti öntudatát? Ábrándok és nosztalgiázás helyett a kérdés érdemi megválaszolása szakembereket igényel, méghozzá akadémiai szinten. Innen adódott egy konferencia megszervezésének gondolata, melyen a reformkor avatott ismerői tárják fel a hit és a politika kapcsolatát Széchenyi életében.


A konferencia és az előadások tanulmánykötetben való megjelentetése nem öncélú. Jóllehet tisztelettel adózunk Széchenyi István emberi, vallási és politikai magatartása előtt, mindezt mégis azért tesszük, hogy e példa segítségével keressük a kulcsot a ma emberének politikai, nemzeti, vallásos önértelmezéséhez és társadalmi, politikai elkötelezettségéhez.


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 156 oldal
borító: puhafedelű
sorozat: Agóra

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román