Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2019. május 27. hétfő
Boldog névnapot Hella nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Keresztút (Szonettkoszorú)
Deák-Sárosi László - Keresztút (Szonettkoszorú)
Deák-Sárosi László
Keresztút (Szonettkoszorú)

kiadó: Üveghegy
cikkszám: 11169261
ISBN: 9786155359019
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Raktáron
Ár: 1400 Ft
webes rendelés esetén: 1260 Ft
 
Leírás:

Deák-Sárosi László több verseskötetet publikált már. Legújabb műve, a Keresztút egy sajátos szonettkoszorú, melynek témája Jézus szenvedéstörténete. A költeménysor azáltal lesz koszorú, hogy a ciklus minden egyes szonettjének utolsó sora megegyezik a következő szonett első sorával. Az utolsó, a tizennegyedik, az úgynevezett mesterszonett az előző tizenhárom első és utolsó sorából építkezik.
A mű Krisztus szenvedése kapcsán egyetemes emberivé tágul: az elbukás és a felállás, a jóvátétel és feloldozás örök drámáját jeleníti meg. A szöveg meditatív olvasást igényel: a keresztút kétévezredes drámájában minden ember ráismerhet önmagára, környezetére és Megváltójára.
A ciklus B. Tóth Klára illusztrációival szerves egységet alkot, ami könyv formájában az olvasó ember kedves barátja, útitársa lehet.
Dr. Fabiny Tibor egyetemi tanár, Károli Gáspár Református Egyetem  


 


Az alkotó ember nem megváltó. A költő is folytatja a létért való küzdelmet akár a napszámos, és a festő is csak színesebbé kívánja tenni az életet akár a többi kétkezi munkás. Mindenki cipeli a maga keresztjét, és bárki részt vállalhat a maga lehetőségei szerint önmaga és mások hibáinak jóvátételében, feloldásában.
Bár a versciklus egyes szám első személyben vezeti végig az olvasót a keresztúton, ez még nem jelenti azt, hogy a szerző azonosulni kíván az Isten fiával. A szemlélődés módja az emberek azonos távolságról való megfigyelésének igényéből következik. Az idők kezdete óta hasonló hibákkal és erényekkel éljük hétköznapjainkat. Miért ne tehetnénk magunkévá a múlt tanulságait? Keressük meg önmagunkat és a minket körülvevőket e két évezredes drámában!
Deák-Sárosi László


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 34 oldal
borító: puhafedelű
illusztrálta: B. Tóth Klára

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román